Oeps, vakantie vergeten te nemen… word ik een studyholic?

De krokusvakantie zit er zo goed als op. Maandag verschijnen alle leerlingen en leerkrachten weer uitgerust en gemotiveerd aan de schoolpoort. Schrap alvast dat ‘uitgerust’ maar wat mij betreft, want ik weer eens vakantie vergeten te nemen.

Ik had er anders echt naar uit gekeken en me naar die vakantie gesleept. Net als bij veel collega’s was mijn bobijntje ver af en kwam die afkoelingsweek best wel op tijd. De voornemens waren er: de zee. Ik zou naar zee vertrekken en voor het eerst sinds de zomer van 2019 eens echt vakantie nemen.

Maar dan trok het tweede semester van het academiejaar zich op gang, was daar alweer de eerste deadline voor een (mini)paper over een museumbezoek en volgde ik de online openingscolleges van vakken die ik als werkstudent niet kan volgen omdat ik zelf les sta te geven. Voor ik het wist was de week en de vakantie voorbij.

Papers en deadlines

In een eerdere post haalde ik al aan dat ik me dit jaar serieus mispakt heb aan het werkvolume voor mijn studies. Het is al lezen en papers schrijven wat de klok slaat. Op zich geen probleem, want lezen en schrijven doe ik graag. Maar voor de deadline die er bij horen, daar heb ik een flinke aversie gekweekt. Vroeger kickte ik op deadlines, nu loop ik er van weg. Ze geven me stress.

Als ik tijd en energie genoeg heb, dan vloeien er pareltjes uit mijn pen. Want ja, ik schrijf elke paper dan ook nog eens grotendeels met een vulpen op papier. Een kladversie, zoals vroeger op school: eerst in het klad schrijven en dan overschrijven – of typen in dit geval – in het net. Ik moet dat tegenwoorden echt spreiden in tijd om er voor te zorgen dat ik voldoende energie heb om te schrijven. En net daar heb ik mezelf serieus voor blok gezet met mijn studieprogramma van dit jaar.

Studyholic

Met juni 2022 als afstudeerdatum voor ogen heb ik dit jaar een vrij vol programma van 71 studiepunten. Eigenlijk veel te veel. Zeker in combinatie met mijn halftijdse lesopdracht. Het voordeel is dan wel weer dat ik er volgend jaar een pak minder te halen heb. Maar ik neem dus weer veel te veel hooi op mijn vork en begin op een “studyholic” te lijken (bestaat dat woord eigenlijk wel?). Waar ik vroeger mezelf wegcijferde voor mijn werk, doe ik dat nu voor mijn studies. En ook al studeer ik voor mezelf, toch zal ik hier weer eens de grens moeten trekken, foert zeggen en de cursussen op bepaalde momenten laten voor wat ze zijn.

Blog 12/28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.