Gezocht: podcast-tips.

Het zal er deze week dan toch eindelijk van komen, dat wandelen. Al maanden (eigenlijk al van in het pré-corona tijdperk) predikt mijn huisdokter dat ik moet beginnen met wandelen om mijn hoofd leeg te maken. Ik zal er beter door slapen en niet langer alle uren van de nacht zien.

Alleen plofte ik na een zware lesdag sneller in mijn zetel dan dat ik in mijn stapschoenen sprong. De reden is eigenlijk eenvoudig: wandelen heeft voor mij iets functioneels. Iets dat je doet om van punt A naar B te gaan. Gewoon een toertje doen is niet echt aan mij besteed.

“Luister naar podcast” is een tip die een tip die ik de voorbije weken meerdere keren heb gekregen. “Dan ga je wandelen om die podcasts te beluisteren waar je anders toch geen tijd voor hebt of maakt”. En daar is iets van aan. Thuis luister ik amper naar een podcast, om dezelfde reden waarom niet kan werken met de radio aan het gebabbel en de gezongen liedjes leiden me te veel af. Tijdens het wandelen luisteren is dus ideaal.

Nu nog de podcasts zelf. Die voorraad moet namelijk nog serieus aangevuld worden. Ik zoek vooral podcasts rond… rarara, jawel: geschiedenis en literatuur. Maar ook actualiteit interesseert me. Momenteel heb ik deze al in mijn Google Podcast staan en deels of volledig beluisterd:

 • Actua
  • Bjorn in the USA van Bjorn Soenens.
  • Plan B van Ivan De Vadder en Alain Gerlache.
 • Geschiedenis
  • The Medieval podcast over de middeleeuwen. (nog veel te doen)
  • Het Verdriet van België van Johan Op de Beeck. (Beluisterd)
  • De Zonnekoning van Johan Op de Beeck.
  • De Bourgondiërs van Bart Vanloo. (Beluisterd)
  • Geschiedenis voor herbeginners. (Beluisterd)

Aangezien podcasts mijn wandelbrandstof worden, moet die voorraad veel groter worden.
Alle tips zijn dus welkom! Zeker literaire podcasts zijn er te wenig. Het mag zowel in het Nederlands, Frans als in het Engels.

Blog 6 van de 28 deze maand. Ik hink 3 blogs achterop.
Inspiratie is nu eenmaal niet te commanderen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.