Zo’n Zalige post zou ik ook wel willen ontvangen…

Het kan dus… zomaar uit het niets een brief ontvangen met een droom van jobaanbod. KU-Leuven professor Bénédicte Lemmelijn ontving enkele dagen terug post in het Latijn uit het Vaticaan. Geen aanbod, maar direct een benoeming door paus Franciscus himself als lid van de Pauselijke Bijbelcommissie. Kan je je als bijbelwetenschapper een mooiere bekroning inbeelden? Ik denk het niet.

Ook al ben ik nooit een kerkganger geweest en ben ik op geloofsvlak zo kritisch en realistisch als maar zijn kan, toch intrigeert de wereld in en rond de Kerk me enorm. De deuren van het Vaticaan staan tegenwoordig wijd open, maar toch blijft het een mysterieus gegeven. Alleen al het feit dat ze nog officiële post in het Latijn versturen, vind ik subliem. Ah, tradities. Ze kunnen zo mooi zijn.

Ik geef dolgraag les, maar ik zou het wel zien zitten, een job in het Vaticaan. Liefst van al in de Archivio Segreto Vaticano. Als een kluizenaar opzoekingen doen en van het ene historisch genot in het andere vallen. Met eeuwenoude documenten mogen werken, dat heeft iets bijzonders, iets magisch. Iets vasthouden in de wetenschap dat eeuwen voor u andere mensen dat werk schreven of maakten. Het heeft iets Jumanji-achtigs. Alsof je door dat boek terug in de tijd gezogen wordt. En als dat dan nog kan in een catacomben van een eeuwenoud instituut, waarom niet. Desnoods om het stof af te doen, op voorwaarde dat er van heerlijke Italiaanse espresso is 🙂

Mocht Franciscus I mijn blog volgen: mijn brievenbus is open, mijn valies is rap gemaakt, mijn Latijn fris ik wel op en de Assimil Nederlands-Italiaans koop ik onderweg.
Ik betaal de postzegel wel:-)

Een mens mag toch dromen hé

Blog 3 van de 28. I am on schedule.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.