Waarom begint ge niet te daten, stelde hij voor…

Of het door het nakende Valentijnsgedoe komt, weet ik niet. Maar dat had ik dus niet zien aankomen. Regelmatig loop ik langs bij Gunther, de coach-psycholoog in het klavertje van vier mensen die me uit mijn burnout-ravijn hebben geholpen. Meestal ga ik langs als mijn hoofd weer bomvol zit en ik dreig in mijn oude volle-gas-vooruit-modus te vervallen.

De voorbije gesprekken ben ik erin geslaagd om het topic ‘relaties’ te ontwijken door te zeggen dat dat nog niet aan de orde was, dat ik mezelf toch helemaal zou wegcijferen voor een partner juist om die gelukkig te maken en omdat ik geen nee durfde zeggen uit schrik voor confrontaties.
Maar nu ik hem net had opgesomd tegen wat en wie ik de voorbije weken allemaal ‘nee’ had gezegd, had ik mezelf goed vastgereden.

“Ge staat sterker in uw schoenen als het op uzelf aankomt”, was zijn conclusie. “Het is misschien tijd om iemand in uw leven toe te laten en dingen samen te doen”. Tja, daar zat ik dan met mijn mond vol tanden. Ik zag de vraag al van ver aankomen en ik had mezelf in een eenrichtingsstraat vast gebabbeld. He got me 🙂

Waarom ik dus niet (her)begin met daten? Ik geloof niet echt in matchmaking. Of het nu online verloopt of niet. Ik vind het te kunstmatig, zeker online. Ik ben daar meestal al uitverteld nog voor er effectief een date komt. Het moet voor mij op de één of de andere manier spontaan groeien door contacten zonder amoureuze doelstellingen .. .

Nu, ik ben ook niet bepaald snel als het er op aankomt een stap verder te gaan. Als ik iemand ‘zie zitten‘ – vergeef mij deze uitdrukking – dan wacht ik meestal zo lang om een stap te zetten dat zij intussen al iemand anders is tegengekomen. Meestal ben ik dan ook nog zo’n pipo die eerder blij zal zijn voor haar, dan kwaad te zijn op zichzelf voor de gemiste kans op iets potentieel moois.

Allé soit, op romantisch vlak is er nog geen land in zicht. En zo heb ik meteen ook een link naar de foto bij deze blog want vond geen passend beeld bij de titel :-).

Blog 2 van de 28 van deze maand staat er ook op! Nog 26 te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.