Skipper-to-be.

Met de examens aan de KU-Leuven achter de rug heb ik me eindelijk ingeschreven voor het examen van Beperkt en Algemeen Stuurbrevet en Yachtman. Met de eerste twee bekom ik (hopelijk) de brevetten om op de binnenwateren te mogen varen met een motorjacht, het derde is het brevet voor kustvaart met een zeilboot. Op 8 oktober 2020 doe ik de drie examens op één dag.

Eerlijkheidshalve doe ik het nu omdat ik het al véél te lang heb uitgesteld en omdat de regelgeving voor de examens volgend jaar verstrengt met toevoeging van een praktijkexamen. Het feit dat mijn examens aan de KUL beter zijn verlopen dan verwacht heeft de doorslag gegeven. Als ik voldoende tijd neem om alles meerdere keren te lezen, moet dat lukken.

Ik heb me de vernieuwde uitgave besteld van de Leidraad voor de Yachtman en inmiddels begonnen met studeren in mijn oude editie. De Bretoense plotter en mijn passer liggen al klaar. Hopelijk komt de leerstof snel terug, want in een ver verleden (in 2005 en 2012) heb ik die cursussen ooit gevolgd. Alleen was er altijd wel iets belangrijker dan dat examen. Nu kan ik niet meer terug. Ik ben ingeschreven voor 8 oktober ek. En op 3 oktober ga ik een dagje varen om de nodige praktijkuren te bekomen voor het stuurbrevet.

Met wat geluk heb ik eind dit jaar de brevetten en kan ik volgend seizoen, hopelijk zonder coronatoestanden, mijn opleiding tot Skipper verder zetten. Stilletjes ben ik toch weer beginnen dromen van een eigen boot. Een brevet is al de eerste stap 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.