Als letter en historie samenvloeien… de historische roman

De historische roman is absoluut mijn favoriete literaire genre. Mijn twee passies – lezen en geschiedenis – komen er mooi in samen. Ik raakte er aan verslingerd door Thea Beckman die me voorbereidden op het echte werk: De Naam van de Roos van Umberto Eco. Via Eco kwam ik dan terecht bij Dan Brown en later ontdekte ik Ken Follet, Kathleen McGowan en Kate Mosse. Zij zijn momenteel mijn 3 favoriete schrijvers

Wat hebben zij met elkaar gemeen?

Ze schrijven boeken die zich in de middeleeuwen en de nieuwe tijd situeren, mijn favoriete historische perioden. Deze drie auetrus leggen voortdurend linken met de huidige tijd. Je zit bij wijze van spreken voortdurend in een teletijdmachine. McGowan en Kate Mosse schrijven dan ook nog eens over mijn favoriete streek in Frankrijk: de Languedoc èn verweven heel wat van mijn favoriete onderwerpen in hun boeken: kerkgeschiedenis en dan vooral de figuur van Maria Magdalena en de katharen.

Lezen en nog eens lezen

Ik verslind hun nieuwe boeken meestal te gulzig aan 200 per uur. Te snel om er echt van te kunnen genieten. Daarom dat ik ze na een tijdje terug vast pak en opnieuw lees. Om er dan weer nieuwe dingen in te ontdekken. Ik ben begonnen met de boeken van Kate Mosse opnieuw te lezen. Ook al omdat corona me belet deze zomer terug te gaan naar de Languedoc en vooral de stad Carcassone. En laat dat nu de stad zijn waar Mosse haar verhalen laat starten.

Ik heb me voorgenomen ze allemaal nog eens te herlezen. Het is eens iets anders dan de pure geschiedenisboeken die ik voor mijn studies moet lezen en het is een leuk begin van een blogreeksje over letter en geschiedenis 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.