Persoonlijk noot: ik heb het wel even gehad met digitaal

Dit artikel van Pedro Debruyckere is van toepassing op veel leerkrachten. Ook op mij. Ik heb vanmorgen net hetzelfde gezegd aan de ontbijttafel. Toen ik in de De Standaard las dat zelfs de zomer van 2021 niet gegarandeerd vrij zou zijn van coronamaatregelenen, doemde het beeld van een 1ste september op via het scherm… Ik hou mijn hart er voor vast. Veel collega’s zijn het digitale moe en zijn ook letterlijk moe. Fysiek lesgeven vraagt energie, maar digitaal lesgeven zuipt energie. Hoe sneller we weten hoe we kunnen starten, afstandsonderwijs of niet, hoe beter. Want dan kunnen we er ons op voorbereiden. Want zoals vele collega’s zullen beamen, afstandsonderwijs is meer dan alleen voor een PC gaan zitten babbelen.

X, Y of Einstein?

Weet je, dat ene nummer van Jona Lewie, dat kon over mij gaan. Ik ben echt niet de meest sociale mens en kan echt genieten van in stilte doorwerken. Bij gebrek aan bureau op mijn hogeschool werk ik al 20 jaar vaak thuis – zelfs toen men mij ooit een bureau aanbood, paste ik. Veel van de tools die we de voorbije weken hanteren, gebruikte ik zelf al langer. Lekker handig! Tenminste dat dacht ik, maar negen weken lockdown en digitaal onderwijs doen me ondertussen anders vermoeden. Ik ken en verdedig veel voordelen van digitaal, maar eerlijk: ik ben er ondertussen wel zo wat klaar mee.

Tijdens de eerste weken van de Coronacrisis en de bijhorende lockdown las je her en der quotes dat die ene vergadering blijkbaar dus echt een mail kon zijn geweest. Maar blijkbaar vergeten mensen snel, want ondertussen vergaderen we ons weer letterlijk suf in…

View original post 304 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.