Bang voor verder extremisme

Eén van mijn professoren aan de KU-Leuven, Magaly Rodriguez, gaf een zeer interessante kijk op de huidige crisis binnen de context van haar vak Geschiedenis van de Nieuwste Tijd. Ze maakt zich zorgen over de mogelijke verdere opgang van extremisme eens de corona-crisis bedwongen is. Het interview verscheen als 4de aflevering van de reeks #coronatalks op de website van Canvas en VRT NU.

Als ik zie hoe de politici in Brussel zelfs in een crisis als deze er niet in slagen om hun persoonlijke ego’s en tegenstellingen te overstijgen, dan kan ik haar alleen maar gelijk geven. Geschiedenis studeren in een periode dat er geschiedenis geschreven wordt. Het heeft een bizar gevoel. Je ziet als het ware waar nu de mogelijk foute beslissingen genomen worden.

Het is een voordeel dat ik pas op mijn 43ste aan de studies Geschiedenis begonnen ben. De leerstof is mij niet onbekend, op een paar namen na. Maar ik kijk er helemaal anders naar dan vroeger. Het is alsof ik nu veel sneller dieper in de betekenis duik. Verbanden waar ik op mijn 18de uren kon zoeken komen nu tijdens het luisteren naar de videolessen gewoon bovendrijven. Het belang van het vak geschiedenis wordt mij alvast met de dag concreter en duidelijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.