En dan is er koffie…

Bij mijn ontslag in het ziekenhuis nu iets meer dan een jaar geleden kreeg ik een streng dieet mee naar huis. Een zwarte lijst zeg maar. Verrassend genoeg kan ik me er goed aan houden. De schrik voor een nieuwe zware pancreasontsteking of iets anders zit er nog altijd goed in. Eén ding kan echter niet bannen: koffie. Ik kick dan wel af als workaholic, mijn koffieverslaving zal ik wellicht nooit kunnen overwinnen. Al is mijn verbruik wel verminderd. Geen 3 thermossen meer per dag. Een tweetal Senseo’s morgens, twee ’s middags en that’s it. Met mate dus. Kleine maten, maar met groot genot.

Als er al een voordeel zit aan een burn-out is het dat je tijdens je herstel leert om opnieuw te genieten van kleine dingen. Koffie is er zo eentje voor mij. Als ik de koffie de kans niet gaf om koud te worden, zit ik bijna elke morgen, tussen 6 en 7 met een tas koffie buiten in de tuin. Zalig.
Dit zijn momenten die ik tegenwoordig enorm van geniet. Het is ook mijn ideale schrijfmoment. De hele buurt slaapt nog of wordt stilaan wakker. Het enige wat je hoort zijn auto’s in de verte op de snelweg en dichtbij de mussen, merels, eksters en de wind in de populieren van de buurman. De woorden kunnen ongegeneerd en ongestoord het papier of scherm opvloeien. En zo blijf ik zitten. Tot mijn tas leeg is of de koffie koud en de automatische grasmaaier aan zijn dienst begint om 8u.

PS. Misschien moet ik mijn draad maar weer eens oppikken en opnieuw koffiebars gaan ontdekken. Mijn petekind wil al lang eens een echte Frapoccino van Star Bucks proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.