Hoe een trippelend bolletje stekels de prikkelbaarheid verjaagt…

Na de zoveelste paniekaanval durfde ik niet meer alleen thuis blijven. Ik maakte mijn hoofd horendol met allerlei doemgedachten. Tele-Onthaal had in die periode een goede klant aan mij. Een geluk dat zij er waren. Maar uiteindelijk bleef ik op een avond bij mijn ouders slapen en daar slaap ik nu nog. Ik wil en kan niet alleen zijn. Nog niet.

Het goede weer zorgt ervoor dat we ’s avonds in de tuin zitten in plaats van voor de tv. En drie dagen geleden, bij de schering van de ondergaande zon, was hij plots daar: ons egeltje. Deze stekelige vriend doet nu elke avond rond de klok van half elf zijn ronde in de tuin. Onze nachtwaker. Hij loopt kriskras over het grote grasperk. Op zoek naar eten. En ik volg hem vanop het terras.

Die eerste avond dat ik hem zo zeker drie kwartier gevolgd had was ik eerst enorm gestresseerd, opgefokt door een spook dat opgedoemd was uit mijn vorig leven en me nog altijd het leven zuur probeerde te maken. Ik kon een hele dag de prikkelbaarheid niet uit mijn lijf krijgen. Wat ik niet bij mezelf kon doen, deed dat prikkelbare mormeltje voor mij. Door gewoon door de tuin te trippelen, tot bij mij langs te komen en bij wijze van spreken te zeggen: volg mij, ik maak uw hoofd wel leeg. En ja, ik ging met een leeg hoofd en een positief gevoel slapen.

We mogen onze egel nu al 3 dagen op rij verwelkomen. We gaan er nu zelfs voor buitenzitten om 22u, mijn ouders en ik. En we wachten, en kijken. Komt hij of komt hij niet. En zelfs als hij niet zou komen, zorgt hij er wel voor dat ik aan niks anders denk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.